"Свято Матері"


/Files/images/32395261_188805675098178_4907812880931356672_n.jpg

Моя матусю, дякую тобі

За все, що маю і що буду мати.

І за життя дароване мені.

Тобі вклонюся низько, люба мати.

У травні, коли природа-мати виряджає свою доню-землю в пишному вбранні весняних квітів у дорогу життя, праці та радості, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. В Блажівській ЗОШ І-ІІІ ступенів було емоційно, вихованці ГПД на чолі з вихователями Кибукевич Валентиною Миколаївною та Артимовець Анастасією Андріївною, підготували свято для мам та бабусь. Це ще одна нагода подякувати найріднішим за їхню любов і турботу, золоті руки, за пісні, які линули над дитячою колискою та недоспані ночі...

Зі щирими усмішками та іскорками в очах учні декламували вірші, співали веселі пісні, показували інсценізації, присвячені матерям.

В усі часи, всі народи пов'язують з мамою найсокровенніше, возвеличували її, як найбільшу святиню. Вона - корінь життя, берегиня роду людського, вона-квітка, промінь якої ніколи не в'яне, а розцвітає з плином літ усе ясніше. Не даремно ми кажемо: мати - Вітчизна.

У багатьох мовах світу слова "мама" починається з літери "ем". Не вірите? Переконайтесь! Майка - болгарська; Матка - польська, чеська; Мама - румунська; Мор - норвезька; Ме - в'єтнамська; Мудер - голландська; Мутер - португальська; Мер - французька. У народі споконвіку дуже шанують матір. Великим гріхом вважалось сказати грубе слово матері чи виявити не повагу. "Не соромся старої матері й латаної сорочки" - учить народна мудрість. Матусина свята любов оберігає і захищає дітей у далекій дорозі. Рідну неньку згадують в молитвах. Мати стоїть біля витоків нового життя. У цьому її Боже призначення і найголовніша сутність.

Дорогі матері, прийміть слова вдячності, любові і поваги! Нехай у Ваших очах не гаснуть усмішки! Від усієї душі бажаємо всім жінкам-матерям здоров'я, щастя, надійної чоловічої підтримки, домашнього вогнища, родинного благополуччя, взаєморозуміння і відповідного тепла від свої дітей та миру до всієї України.

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.