До туристичного сезону – готові!

З метою популяризації та подальшого розвитку туризму в нашому краї, ознайомлення з його елементами, пропагування здорового способу життя, а також виховання почуття любові до рідної землі вчителем географії Блажівської ЗОШ І-ІІІ ст. Кибукевич С.О. 10 травня були проведені географічно-туристичні змагання серед учнів 9-го класу.

На шкільному подвір'ї зібралося чимало охочих подивитися на це дійство. Клас завчасно розподілили на дві команди: «Торнадо» та «Емоджі». Традиційно змагання розпочалося з привітання. Вже на перших хвилинах старту учні проявили серйозну підготовку. Захопливим видався наступний конкурс «Хто швидше залізе у спальний мішок», де кращою виявилася команда «Емоджі». Туристичний маршрут проліг до станції «Загадкова», де потрібно задіяти логічне мислення, проте жодна відповідь дев'ятикласників не співпала з правильною. Не менш цікавим був четвертий конкурс «Купини», де учасникам необхідно було подолати перешкоди, адже справжній турист має бути спритним та готовим до будь-яких труднощів. Тут уже кращою виявилася «Торнадо». На наступному етапі дев'ятикласникам потрібно зібрати в рюкзак найнеобхідніші речі для походу. Як виявилося, обидві команди зробили однаковий вибір, тож отримали відповідні бали. Шостий конкурс – «Голубина пошта». Перемогу здобуде та команда, в якій власноруч виготовлені паперові літачки пролетять якнайдалі. Найбільшу дистанцію подолали «голуби» «Торнадо», тож вперед виривається моя команда. В конкурсі топографічної карти «Емоджі» припустилась помилки, «Торнадо» набирає переможних обертів, що не ослабилися й на наступному етапі «Спортивний». Проте «Емоджі» не втрачає сил і отримує перемогу в конкурсі «Гербарій», завдання якого визначити рослину за її листком. І ось нарешті найочікуваніший для нас конкурс «Посуха». Звичайно, всіх мучила спрага (сонце того дня вирішило не ховатися від нас), і ніхто не відмовився б напитися холодної водички, це, власне, й було умовою конкурсу. Швидше спорожніла пляшка команди «Емоджі», певно їм у цьому допомогла жага до перемоги (до речі, цей конкурс оцінювався найвище). Ну й нарешті настав заключний конкурс «Краєзнавчий», де обидві команди так і не встигли скласти карту свого рідного Рокитнівського району.

Отже, слово журі. У підсумку команда «Торнадо» набрала 30 балів, команда «Емоджі»…30 балів. Нічия! Емоції зашкалювали. Дійсно, сили були рівні і команди завжди йшли «нога в ногу». За свої старання ми отримали солодкі подарунки, а набуті знання і навички допоможуть нам у майбутніх походах.

Кибукевич Анна, капітан команди «Торнадо»,

учениця 9-го класу

Блажівської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Кiлькiсть переглядiв: 109

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.